Vælg den rigtige tandlæge til din rodbehandling

En rodbehandling er et større indgreb, så det er vigtigt at vælge en god tandlæge, som man er tryg ved. Det kan i særdeleshed være svært. Måske har du ikke har en fast tandlæge, måske bruger du ikke din tandlæge særlig meget. I så fald kan man med fordel orientere sig efter anmeldelser på nettet. Der er nemlig to forhold man skal have øje for – en god tandlæge og en god pris.

Hvorfor og hvornår er rodbehandling nødvendig?

Du kan selvfølgelig selv gøre meget for at forebygge betændelse i tandroden, for eksempel holde en god mundhygiejne, men hvis uheldet først er ude, så kan det være nødvendigt med en rodbehandling. En rodbehandling fjerner eventuel betændelse ved en tandrod. Det kan opstå af mange forskellige årsager, og det kan give nogle trælse bivirkninger. Hvis du for eksempel har et hul i tanden, så kan betændelsen brede sig og gå i kæben.

Mund og tænder er tæt forbundet med dit hoved, det kan derfor være svært at ignorere, hvis der opstår smerter i munden. I værste fald kan det sprede sig i til de nærliggende dele, som for eksempel kæbeknoglen. Det kan derfor betale sig at få rodbehandlet tænderne ved betændelse, selvom det er et omstændigt projekt.

Behandlingens metode og pris

Rodbehandling er en rimelig omfattende behandling, og den er vanskelig at forudsige. Derfor er rodbehandling pris ikke faste, men varierer derimod fra behandling til behandling. Under en rodbehandling kan der opstå visse komplikationer.

Det skyldes, at ingen tænder er ens, og afhængigt af hvordan tandens rod er stykket sammen, så kan det være mere eller mindre vanskeligt, når rodens kanaler skal renses. Det er ikke noget, tandlægerne ikke har styr på, men det det kan resultere i, at en anden behandling er nødvendig. I alle tilfælde er det vigtigt at være opmærksom på tændernes signaler, så det ikke udvikler sig til en grim infektion, som spreder sig.

 

 

 

«
»

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *